Probal HDR dobil IR

Še en sončen dan ,super .Pobral sem svojo fotografsko opremo ,jo zložil v avto in se odpeljal do bajerja , ki je oddaljen samo par kilometrov od hiše. Če povem čisto po pravici , bi lahko šel tudi peš ,ker pa sem pred odhodom pogledal a termometer in je kazal -4 ,sem se odločil za avto .

Bajer ni ne vem kako velik ,se pa da ujeti tudi kako ribo , če imaš srečo. Ko sem prispel do Koseškega bajerja (Občina Vodice), sem bil rahlo presenečen ,ker je bil zaledenel. Še dobro da nisem vzel s seboj drsalke ,ker bi se skoraj sigurno šel drsat ,verjetno pa bi se tudi kopal, to mi pa ni preveč všeč, sploh če so take ekstremne temperature in še nikogar v bližini.

Dovoljo drsanju in kopanju ,na bajer sem prišel zaradi fotografiranja. Hotel sem posneti par fotografij ,da bi jih lahko sestavil v HDR tehniki , po receptu M&M ,njemu je to prav perfektno uspelo. Zato pa veselo na delo. Naredil sem cca 50 fotografij na različnih koncih bajerja ,to je bil lažji del ,težji del me še čaka doma ,ko bom vse skupaj obdeloval v Photoshopu.

Ker pa sem imel še malo časa , sem na fotoaparat privil še IR filter in naredil še par fotografij, nato pa domov na čaj.

No zdele je pa čas za obdelavo jutranjih fotografij, Po Matjaževem receptu. Uh ,tale HDR mi dela težave ,kakorkoli naredim imam del prežgano ,bom moral vse še malo izpilit pa bom potem to probal ,se pravi drugič. Sedaj sem se pa malo poigral z IR fotografijo ,sem se vsaj malo potolažil.

Advertisements

7 thoughts on “Probal HDR dobil IR

  1. HDR je kar špil. Mislim da je najbolje dat aparat na stojalo, in upalit bracketing in fokusiranje na različne dele objekta. Potem pa nekako izpade. Kar se pa tiče tvojih objavljenih IR fotk, pa: Njami, še bi, mami!

  2. Not bad bi rekel. Sicer pa se mi zdi da si ISO kar močno navil, a ne? WB bi mogoče lahko tudi malo urihtal. Drugače pa tiste z luknami kot je Olki povedal niso “švoh”.

  3. Hvala vsem za pohvale ,sej zaradi teh luken nisem drsal ,ker bi zagotovo nadrsu he he.Gregor tkole je bilo ISO 100,f/5 ,3 sekunde.

  4. Ravno sem se še malo igral z tem šumom ,bom mogu kdaj drugič popravljeno gor prilimat.Fotoaparat ki ga uporabljam sigurno ni za take fotografije ,bolj za družinsko fotografijo :).Zaenkrat še malo zbiram €€€€€.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s