Čiščenje klimatske naprave

Ker se poletje zelo hitro približuje, je potrebno pripraviti tudi hišno klimatsko napravo na dolgo vroče poletje. Ker je že par poletij zelo vročih, si sploh ne morem več predstavljati kako je življenje brez klimatske naprave. Ni lepšega kot da prideš domov in je stanovanje lepo ohlajeno na primerno temperaturo.

No pa gremo k čiščenju notranje enote klimatske naprave. Najprej je potrebno poskrbeti za varnost, zato jo izklopim iz električnega omrežja. Sedaj odprem pokrov notranje enote in vzamem ven najprej prašne filtre, ki jih operem kar pod tekočo vodo. Ko sta oprana ju posušim, nato pa preverim še super alleru-buster filter, ki se nahaja za prašnima filtroma. No ni videt da bi ga bilo potrebno že menjati, zato bo dober še za eno leto. Na koncu še posesam hladilno satje, tam se običajno nabere kar nekaj prahu, pomagam pa si z finim čopičem, da ne poškodujem satja. No ko je to vse narejeno, vstavim najprej alleru buster filter, nato pa še prašna filtra. Zaprem pokrov notranje enote in na dalinjskem upravljavcu pritisnem ON. Ne dela, kaj je zdaj to, aja, potrebno jo je vklopiti še v električno omrežje.

Sedaj pa kar naj pride peklenska vročina, mi smo pripravljeni hehe.

PS Slika je malo slabše kvalitete zaradi teških pogojev dela 🙂 .

Advertisements

One thought on “Čiščenje klimatske naprave

  1. Ampak tudi razkužiti jo je treba, to je še najpomembnejše od vsega. Obstajajo pršila, saj ne, da bi bilo to idealno, ampak razdreti je pač ne moreš, ker je plin notri. Pa na ventilatorju se znajo nabrati plesni in ga je najbolje ven vzeti ( na dve do tri leta) in z vapom očistiti. Da ne pozabim na mazanje ležajev, ki lahko začnejo škripati, ko se mast posuši.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s