Pot iz službe

Najprej ena misel dneva.

Ni mi težko hodit v službo, samo težko čakam 8 ur da grem domov.

Ko pa nastopi konec službe ob 16h, se začne tretje poglavje.

  1. poglavje: Prihod v službo.
  2. poglavje: Služba
  3. poglavje: Odhod domov

In o tem poglavju bom tudi sedaj pisal. Kot rečeno odhajam domov ob 16h, tako kot večino ostalih. Najprej čakam, da se priključim na Brnčičevo ulico, nato da prečkam Trzinsko obvoznico. To lahko traja tudi 15 minut, samo zadnje čase gre malo hitreje, pa ne dosti, pridem na Šlandrovo ulico vse do Mercatorja in ponovno stojim v koloni. Tu se že prične Cesta 24. Julija, kjer ponovno kopljejo cestišče. Čudno se mi zdi to, da so dobre pol leta prej, točno to cesto na novo asfaltirali.

Ko se počasi premikam proti Dunajski cesti, se na mojo srečo še spustijo rampe na prehodu čez železnico in tako čakam še dodatnih 5 minut. Po dolgem čakanju, se končno pripeljem na Dunajsko cest, kjer se ponovno vozim v koloni in če bi bile popolnoma normalno odprte vse ceste, bi zavil pred mostom čez Savo na desno proti Gameljnam, vendar se to ne zgodi. Zakaj? Ker so že pred dobrim mescem in pol zaprli most med spodnjimi in srednjimi Gameljnam. In tako bo vsaj še mesec ali dva (upam da manj). No kakor koli, sem že na križišču Dunajske in Obvozne ceste (Nemške). Grem kar na Obvozno in v koloni, ker če bi šel po Dunajski in zavil proti Savljam, bi ponovno stal pred deloviščem na cesti za Savlje. In ker imam še nekaj časa v avtu, še malo poslikam okoli sebe, sej nobenega ne oviram, itak vsi stojijo na mestu, pa zakaj ne bi še jaz. Po polžje sem se privlekel do avtoceste, od tu sem imel pred seboj še 15 minut vožnje do doma.

Tako, to je moja pot po Nemški cesti, čez Mengeš sem pa že pisal pred dnevi.

Upam, da imate ostali manj gneče pred seboj.

Advertisements

4 thoughts on “Pot iz službe

  1. Vedno bolj cenim, da imam do službe 5min z avtom. Če bi delal v LJ, bi dnevno porabil cca 2,5h za vožnjo.Na leto cca 600h…fuj, dokler ne računaš, sploh ne zgleda tako hudo.

  2. Hm! Pegaso, veš da tega pa res nisem nikdar pomislil koliko ur sem se do sedaj vozil v službo. Dobro vprašanje 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s