Moja prva foto knjiga

Od kar imam nov fotoaparat, se je število fotografij povečalo. Če sem prej fotografiral družinske dogodke, sedaj fotografijamše veliko več zanimivosti. In s tem je začelo tudi zmanjkovati prostora za foto albume. V omari je že kar nekaj albumov, kjer na veliko jemljejo prostor. Potrebno bo narediti korak naprej.

Zadnje dni starega leta, pa listam meni priljubljeno revijo e-fotografija, kjer je kar nekaj strani posvečenih novi obliki albuma, Foto knjiga. Veliko sem bral že o tej zadevi, tudi napisanega je bilo že ogromno, po raznih fotoblogih, forumih. Kakor rečeno, ponudnikov je res ogromno. Tako da sem se kar težko odločil kje bom izdelal svojo prvo foto knjigo. Na koncu sem se odločil za program Moja CeWe foto knjiga. Program dobite tukaj. Za začetek sem inštaliral program na računalnik, nato pa izbral fotografije za knjigo in jih vložil. No vložil jih je program samodejno, moram reči, da se mu je kar posrečilo, samo za naslednje naročanje, si bom sigurno vzel kakšno minuto več in jih vložil ročno, tako kot si jih bom sam zaželel.

Ko je bilo končano je šlo še vse skupaj na njihov server, še prej pa sem si izbral poslovalnico za prevzem knjige. Plačilo je ob prevzemu. Predviden čas izdelave je cca 3 dni, vendar sem vedel, da bo to trajalo malce več časa, zaradi novoletnih praznikov in verjetno nisem edini, ki naroča v tem času.

Včeraj sem se pa vendarle oglasil v poslovalnici, kjer naj bi me čakala moja foto knjiga. Prijazna prodajalka mi jo je prinesla, imel pa sem še vprašanje. Kdaj je prispela? Odgovor, v torek 8. Januarja. Se pravi dobrih 5 delovnih dni. To je pa res hitro.

Doma takoj odpakiram paket in preverim vsebino. Vse je tako, kot si je program zamislil. Fotografije lepo izgledajo v knjigi, platnice so trde, tako da se nikakor ne morejo strgati. Knjigo sem predstavil še družinskim članom, prijateljem in vsi so bili zadovoljni z izdelkom, kot z fotografijami.

Ko bo knjiga romala na polico, poleg ostalih albumov, ne bo porabila veliko prostora, saj to je tudi namen te knjige. Z zadovoljstvom lahko rečem, da jo bom še naročil.

Advertisements

3 thoughts on “Moja prva foto knjiga

  1. čestitam! 🙂 Tudi sam si v prihodnosti nameravam narediti knjigo, ampak, še prej moram narediti nekaj dobrih fotk. S slike zgleda knjiga super tk da… lepo lepo :)LP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s