Žiga fotograf

Prišel je dan. Ko je tudi Žiga izrazil da bi fotografiral. No želja je bila že nekaj časa, samo mu po pravici nisem preveč zaupal svojega fotoaparata. Sedaj ko pa je moj stari aparat več ali manj v nahrbtniku, sem se odločil, da ga vendarle zaupam Žigu. Kaj je lepšega kot želja in se ti izpolni. Žigu nastavim aparat kar na avtomatsko, vklopim fleš in prva lekcija se začne. Prožilo stisni do polovice, šele nato do konca. Z poslušnostjo imava še malo probleme. Tudi to bova prebrodila. Pa preizkusiva v praksi. Prvi motiv. Kdo? Nič, greva slikat Mami.

Počasi se približava, škljoc in prva fotografija je narejena. Mateja zelo presenečena, ko ugotovi, da imamo še enega navdušenca fotografije v družini. Sedaj ko ima Žiga elan, mora vse poslikat po stanovanju, kocke in delavnico, ki pa nista več zanimive, saj ima novo igračo. Ko ga takole opazujem, kako je navdušen, se spomnim, da sem sam popolnoma isti.

Nova igrača, ali pa nova foto oprema, oboje je enako, samo v ceni se razlikuje. Pač tako je. Če mu je všeč. Zakaj pa ne.

Mladi mojster pri fotografiranju.

Še preveri ali je uspelo.

Tudi Lego kocke so zanimive. Ampak samo kot fotografski objekt.

Advertisements

2 thoughts on “Žiga fotograf

  1. Kot kaže imajo vsi otroci veselje do fotografiranja. Sam dam moji včasih že DSLR-ja. Seveda, sem zraven in pazim… Jih je treba spodbujat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s