Rotunda

Danes je za menoj zelo napona vožnja. Že zgodaj zjutraj sem štartal od doma, po svojega očeta v Ljubljano in nato sva se odpeljala proti Prekmurju. Poleg dela, ki sva ga imela tam, sva z seboj vzela še zabavo in hobi. Seveda nisva šla brez foto aparatov. Imela sva kar nekaj ciljev, da jih obiščeva in poslikava. Nekaj nama jih je uspelo, nekaj pa jih je ostalo za drugič. Upam da bo ta drugič kmalu :D.
Kot rečeno sva se ustavila tudi pri sorodnikih v Selu na Goričkem. In ker ni daleč od njih tudi znana Rotunda, sva seveda še tja zavila. Vreme ni bilo ravno rožnato, bi rekel da kar precej kislo in sva imela res malo časa, da vse skupaj poslikava, ker so se nevihtni oblaki kar hitro bližali.

Danes vam pokažem samo eno fotografijo Rotunde, pa še ta je v tehniki HDR. Hotel sem slikati še v tehniki IR, pa ni šlo, že zaradi slabega vremena.

Advertisements

4 thoughts on “Rotunda

  1. @aco hvala, sem se nekaj trudil hehe@darja, res je, da je to lepa pokrajina za fotogrfa. Tja se bom še večkrat vrnil, ker imam še nekaj ciljev za obiskat, ki mi jih sedaj ni uspelo.

  2. Tale HDR pa ni ravno vredu narejen. Nekateri deli so presvetljeni do te mere, da imajo že “sij” okrog njih, vse zgleda plastično, kar pa ni cilj HDR tehnike. Cilj je povečati dinamični razpon, ki je pri današnjih digitalnih fotoaparatih (z izjemo Fuji S5 PRO) bolj ali manj slab. Torej, dober HDR je tisti, ki se mu ne vidi, da je HDR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s