Pogled čez mejo

Jutro se je ponovno pričelo zgodaj. Prezgodaj za dopust. Že pred sedmo uro, sem se sprehajal po Izolski plaži in slikal zanimive motive. Predvideval sem, da tako zgodaj še vse spi, vendar sem se motil. Nekateri so se že namakali v toplem morju. Da ne bo pomote, ni bila mladina, ki bi prihajala iz nočnega žuranja, temveč so bili to upokojenci, ki imajo ravno tako nespečnost kot jaz.

Dan je bil zelo soparen in vroč. Meteorologi so napovedovali slabo vreme, vendar se to ni zgodilo vse do večera, ko se je v trenutku stemnilo nad sosednjo Italijo. Z Matejo sva ravno uživala v dokaj hladnem večeru na terasi našega apartmaja. Pričelo se je bliskati. Griči nad Trstom so postajali tarče nevihtnih strel. Najprej so bile strele bolj redke, potem pa se je začelo. Pravi sodni dan nad Trstom. Hitel sem po aparat in stativ, ter začel loviti strele. Bilo jih je ogromno.

Po pravici povedano, sem moral po parih minutah prenehati, zaradi močnega vetra in ni bilo več smiselno stati na odprtem. Pospravil sem opremo in se odpravil spat.

Zjutraj je bilo pa ponovno zanimivo. Burja nad zalivom, a o tem kakšen drugi dan.

Prvič sem lovil strele. Zadeva je zelo adrenalinska.

Advertisements

5 thoughts on “Pogled čez mejo

  1. Še sam sem bil presenečen, da mi je takole ratalo. @ Igor, če se pomatram lahko spim do popoldneva :)@ Kristan, Andro Hvala @ Žiga samo pravi kraj moraš najti, mi smo imeli srečo, da smo bili na vrhu hriba in je bil prekrasen pogled na Koperski zaliv in na sosednjo Italijo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s