1. Judo tekma

Žiga si je že kar nekaj časa želel trenirati Judo. Ta želja se mu je izpolnila z vstopom v 1. razred Osnovne šole. Tu imajo odlično organizacijo Malo šolo Juda. Treninge ima dvakrat na teden.  Prvo krstno tekmo je imel že po treh mesecih treninga.

Že zjutraj nas je oviralo slabo vreme, saj je začelo močno snežiti po celi Sloveniji. Morali smo priti do telovadnice v Kašlju. Sreča, da smo odšli zelo zgodej od doma, drugače bi zamudili, ker so naši cestarji ponovno zatajili. Ob 8 uri, ni bila še nobena cesta posipana ali plužena. Tako da smo se počasi kar po celem snegu vozili.

Posrečil se nam je pravočasni prihod na prizorišče. Prvo dejanje je bilo preoblačenje, nato tehtanje in ogrevanje pred tekmo. Organizacija je bila res na vrhunskem nivoju. Za vse so poskrbeli vaditelji Juda.

Ker je bilo veliko maljčkov, so jih razporedili v več skupin. V vsaki skupini so bile tekme, ki so bolj spominjale na Sumo (izriniti nasprotnika iz ringa) kot pa na Judo. Drugi del je potekal na spretnostnem poligonu, nato pa sta se oba dela seštela in tako so dobili zmagovalca skupine.

Podelitev medalj in priznanj je sledilo takoj po tekmovanju. Prav vsi so dobili medaljo in priznanje.  Žiga je bil v svoji skupini 5. in že za naslednjič obljubil, da stopi na zmagovalni oder. Midva z Matejo, pa bova že vesela, da ne bo hitro obupal in si kmalu želel nekaj novega.

dsc_6352-copy

dsc_6336-copy dsc_6264-copy dsc_6234-copy dsc_6222-copy

dsc_6188-copy

dsc_6183-copy dsc_6174-copy

Advertisements

One thought on “1. Judo tekma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s