Fažana

Enodnevni izlet v Istro, Fažano. Če smo se hoteli izogniti gneči na cesti, smo morali kar zgodaj na pot. Na pot smo se odpravili ob 6. uri zjutraj. Pot nas je vodila preko mejnega prehoda Dragonja, kjer smo čakali dobre 10 minut, nato po po avtocesti proti Puli.

Fažana 1

Na cilj smo prišli res zelo zgodaj, če samo pripišem, da še nikogar ni bilo na plaži. Torej je bil ves prostor trenutno rezerviran samo za nas. Še dobro, da je bilo veliko prostora, ker je za 10 oseb na polni plaži težko najti dovolj prostora. Vreme je bilo lepo, brez kakršnega oblaka na nebu. Mali minus vsega tega je pretopla voda in voda do kolen. Še dobre 50 metrov od obale, mi voda ni segala do pasu.

Fazana 3

Tako, da sem že pomislil še malo pa bom peš prišel do Brionov.  Šele ko se je sonce začelo apuščati in se je počasi pričelo temniti, je bil čas za odhod proti domu. Ponovno po avtocesti nazaj proti Sloveniji, samo da tokrat nismo čakali na Dragonji 10 minut, temveč malo več kot pol ure. Otroka sta spala v avtu, utrujena po celodnevnem čofotanju in se nista popolnoma nič zmenila na stoječo kolono.

Fazana 4

Če smo mi čakali dobre pol ure za vstop v Slovenijo, so imeli za izstop iz Slovenije večjo smolo. Kolona je bila od mejnega prehoda pa vse do Srgašev in da pomislim ura je bila okoli devete zvečer.

Dolga pot za enodnevni izlet, ni nam bilo žal, vendar bomo naslednjič zavili raje na otok Krk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s