Grad Mikulov / Castle Mikulov

Za potovanje po Čeških gradovih se je govorilo že nekaj časa. Pravzaprav, je bil določen datum že v začetku Julija. Tudi plan potovanja je bil določen.

Na dan potovanja smo se zbrali na dogovorjeni točki. Štirje smo bili. Ravno dovolj za potovanje z enim  avtomobilom.

Prva točka potovanja je bila obvezna kava. Iz Ljubljane smo odrinili okoli treh popoldne proti Mariboru, Gradcu, Dunaju. Naš cilj je malo obmejno mesto med Avstrijo in Češko, Mikulov.

Ker smo v mesto prispeli v pozno, nam ni ostalo drugega, kot da poiščemo naš penzion, kjer bomo prespali, nato pa na malo sprostitve v prvi lokal. Pravzaprav nismo odšli v prvi lokal, temveč v Irish pub, ki nam ga je priporočal lastnik penziona.

Malo smo ga iskali, mislim pub. Že na vratih je bilo videti, da smo na pravem mestu. Nad vhodom velika tabla Guinness. Takoj smo vedeli, da smo na pravem mestu. Lokal znotraj v znamenju Guinnessa, z vsemi njihovimi starimi logotipi.

Res krasen ambijent. Če vas kdaj zanese v ta konec mesta, vam priporočam, da se ustavite v lokalu in si privoščite veliko točeno pivo 🙂

Grad Mikolov

Ker je bilo zjutraj potrebno zgodaj vstati, je bilo kar kmalu potrebno zapustiti lokal in se odpraviti spat.  Če je bilo ponoči še vse jasno in so se videle zvezde, je bila slika jutra popolnoma drugačna. Nad mestom se je nabralo kar nekaj sivih oblakov. Vendar skozi okno prekrasen pogled na grad Mikulov. Škoda, da ga ne bomo obiskali.

Pot nas pelje naprej …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s