Letna vinjeta

Od danes naprej je potrebno za vožnjo po Slovenskih avtocestah uporabljati vinjeto 2013.  Kljub vsem podražitvam, se vsaj letna vinjeta ni podražila in je še vedno cena 95€. Za nekatere preveč, za druge pravično. Odvisno koliko se voziš po avtocestah.

Bo pa z današnjim dnem sigurno povečan pregled vinjet na izvozih in počivališčih avtocet. Že včeraj jih je bilo nekaj v Šmartnem, ko so jim pisali kazni. Kar pomeni, da niso imeli ne lanske ne letne vinjete. Cena 300€ kazni + vinjeta. Mislim da se ne splača tvegati.

Tudi sam sem včeraj zamenjal lansko vinjeto z letošnjo. Je pa na nekaterih avtomobilih videti celo zgodovino vinjet. Od prve do zadnje, vmes pa se najde še kakšna avstrijska. Za zamenjavo vinjete si res ni potrebno vzeti več kot 5 minut. Vse kar potrebuješ je doma. En delujoč vžigalnik, vinjeto fino pregreješ in se kar sama odlepi. Za čiščenje še tistega lepila ki se ni odstranil sem uporabil osvežilne robčke, gre bolje kot s steleksom. Na koncu pa še kompletno steklo obrišem s steleksom, nalimam novo vinjeto in zadeva je zaključena do naslednjega leta.

Vinjeta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s